Purésoppa för många
Ingredienser
10 portioner
½ kg
potatis av mjölig sort
1 kg
broccoli
1 kg
blomkål
5
stora grönkålsblad
3
färsklökar med blast eller 1 purjolök
3
vitlöksklyftor
3 msk
olja
2
grönsaksbuljongtärningar
Cirka 2 l
vatten
150 g
smältost
Så gör du
- Skala potatisen och klyv i mindre bitar. Ansa kålen och skär i mindre bitar. Observera att stammen är ätbar och kokas med i soppan.
- Skölj löken och skiva. Skala vitlöken och skiva. Fräs löken i olja.
- Koka upp vatten och tillsätt buljongen, låt koka i 10 minuter. Tillsätt övriga grönsaker, låt koka mjukt.
- Purea soppan med stavmixer och tillsätt smältosten i soppan.
- Smaka av, behövs det mera kryddor eller salt? Justera konsistensen enligt smak.
- Soppan blir rätt tjock då den kallnar så späd ut med vatten/ buljong till följande dags lunchsoppa.