Purésoppa med palsternacka
Ingredienser
1
palsternacka
6-8
potatisar
½
purjolök
1 tsk
timjan
1 krm
svartpeppar
1 msk
olja
1
tärning grönsaksbuljong
100 g
färskost
Rostad lök, frön och finklippta örter till servering
Så gör du
- Skala palsternacka och potatis. Skär i bitar. Halvera purjolöken och skölj den. Skär i strimlor.
- Värm oljan i en kastrull och fräs potatis, palsternacka, purjo, timjan och svartpeppar. Häll på vatten så det täcker och tillsätt buljongtärningen.
- Låt koka i cirka 20 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka. Puréa soppan slät med en stavmixer och blanda ner 100 g färskost. Späd med vätska om soppan är för tjock. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar.
- Servera med rostad lök, frön och finklippta örter att strö på.