Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor
Ingredienser
3
morötter
2
rödbetor
1
rödlök
2 ½ dl
quinoa
1 näve
mandelspån
50 g
fetaost eller getost
100 g
kokta bönor av valfri sort
Vinägrett
3 msk
olivolja
1 ½ msk
vitvinsvinäger
1 tsk
senap
½ msk
honung eller sirap
Salt, peppar
Så gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och rödbetorna. Skär morötterna i långa strimlor (inte för smala) och rödbetorna i små klyftor. Skala och skiva rödlöken.
- Lägg morötterna, rödbetorna och rödlöken på en plåt eller i oljad ugnsform och gnid in olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta tills de har fått färg och är mjuka, cirka 30 minuter.
- Koka under tiden quinoan (koka gärna i grönsaksbuljong) enligt anvisningar på paketet och rosta mandlarna i en torr stekpanna. Bränn inte vid.
- Blanda rostad morot, rödbeta, rödlök med quinoan och mandlarna i en serveringsskål. Skölj bönorna och blanda i. Blanda ingredienserna till vinägretten, häll över salladen. Smula till sist fetaosten över salladen.