Quinoasallad med äggplanta & soltorkade tomater
Ingredienser
3 dl
quinoa (kan bytas ut mot couscous eller bulgurvete)
6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1
äggplanta
½–1 dl
olivolja
1 ½ dl
soltorkade tomater
Salt, svartpeppar
Basilika eller persilja
Så gör du
- Koka upp vattnet och lägg i quinoan och buljongtärningen. Låt koka i 10–15 minuter eller tills quinoan känns mjuk. Rör om med en gaffel.
- Skär äggplantan i skivor och salta alla skivor och låt dem stå i 10 minuter (på så sätt sugs den beska saften ur äggplantan). Torka av med hushållspapper.
- Värm oljan i en stekpannan och stek äggplantan i omgångar på båda sidorna så att de blir mjuka och får ljusbrun färg. Salta och peppra med allt som allt 1 ½ tsk salt och 1 tsk svartpeppar på alla äggplantsskivor. Lägg de färdigt stekta skivorna på ett hushållspapper för att rinna av.
- Häll quinoan på ett serveringsfat. Skär äggplantsskivorna på hälften, likaså de soltorkade tomaterna. Blanda allting samman och salta och peppra vid behov. Dekorera med färsk persilja eller basilika.