Rabarber- & jordgubbspaj med vinbärsbladssås
Ingredienser
Pajdeg
3 dl
speltmjöl, sikt
125 g
smör
1 msk
socker
1 nypa
havssalt
2 msk
kallt vatten
Fyllning
300 g
jordgubbar
400 g
rabarber
1 msk
potatismjöl
1 msk
socker
Smuldegstäcke
100 g
smör
2 dl
speltflingor
2 dl
speltmjöl
½ dl
socker
1 nypa
havssalt
Vinbärsbladsås
1 dl
finklippta svartvinbärsblad
2 dl
gräddfil
1 tsk
socker eller honung
Pajdeg
- Blanda samman alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare.
- Tillsätt det kalla vattnet och kör till en fast degklump.
- Klä en kakform med löstagbar kant med pajdegen. Ställ kallt.
Fyllning
- Lägg jordgubbar och skalad skivad rabarber i det kalla pajskalet.
- Sikta potatismjölet och sockret över frukten.
Smuldegstäcke
- Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg.
- Fördela över pajen. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter.
Vinbärsbladssås
- Blanda ihop alla ingredienser och servera såsen till pajen.
![Rabarber- & jordgubbspaj med vinbärsbladssås](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/paj.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/paj.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/paj.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/paj.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/paj.jpg 1152w)