Rabarber- & jordgubbspaj med vinbärsbladssås
Ingredienser
Pajdeg
3 dl
speltmjöl, sikt
125 g
smör
1 msk
socker
1 nypa
havssalt
2 msk
kallt vatten
Fyllning
300 g
jordgubbar
400 g
rabarber
1 msk
potatismjöl
1 msk
socker
Smuldegstäcke
100 g
smör
2 dl
speltflingor
2 dl
speltmjöl
½ dl
socker
1 nypa
havssalt
Vinbärsbladsås
1 dl
finklippta svartvinbärsblad
2 dl
gräddfil
1 tsk
socker eller honung
Pajdeg
- Blanda samman alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare.
- Tillsätt det kalla vattnet och kör till en fast degklump.
- Klä en kakform med löstagbar kant med pajdegen. Ställ kallt.
Fyllning
- Lägg jordgubbar och skalad skivad rabarber i det kalla pajskalet.
- Sikta potatismjölet och sockret över frukten.
Smuldegstäcke
- Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg.
- Fördela över pajen. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter.
Vinbärsbladssås
- Blanda ihop alla ingredienser och servera såsen till pajen.