Rabarberbullar
Ingredienser
100 g
smör
5 dl
mjölk
50 g
färsk jäst
1
ägg
2 dl
socker
1 tsk
salt
2 tsk
kardemumma
Cirka 12 dl
vetemjöl
Ägg till pensling
Pärlsocker
Rabarberfyllning
50 g
smör
¾ dl
socker
1 msk
vaniljsocker
3 dl
tunt skivad rabarber
1 tsk
potatismjöl
Så gör du
- Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i det ljumma degspadet.
- Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. Rör in mjölet litet i taget och knåda in det sista mjölet tills degen blir smidig. Låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta på mjölat bakbord. Bred på smör och strö över rabarberbitar, socker och vaniljsocker. Rulla ihop degen och skär i bitar.
- Placera bitarna i bullformar, pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
- Grädda i mellersta delen av ugnen cirka 8–10 minuter i 225 grader.