Rabarberkaka uppochned
Ingredienser
6–8 portioner
50 g
smör/margarin
3⁄4 dl
farinsocker
1⁄2 l
rabarber i bitar
Deg
1 dl
olja
1 1⁄2 dl
mjölk eller till exempel havre- eller sojadryck för en vegankaka
3⁄4 dl
socker
1 nypa
salt
1 tsk
vaniljsocker
2 1⁄2 dl
vetemjöl
1⁄2 dl
ärtmjöl
1 tsk
bakpulver
Så gör du
- Värm ugnen till 200 grader.
- Klä formen (24 cm i diameter) med bakplåtspapper.
- Fördela smör och farinsocker i bottnen på formen och ställ in i ugnen i några minuter så smöret smälter.
- Ta ut formen och skaka om så att smöret och sockret fördelas jämnt på bottnen och blandas.
- Fördela rabarberbitarna i bottnen. Blanda ihop ingredienserna till degen och fördela över rabarberbitarna.
- Grädda i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna i formen, stjälp upp på ett kakfat. Servera med vaniljsås, glass eller turkisk yoghurt smaksatt med vaniljsocker.