Rabarbermjöd
Ingredienser
½ kg
rabarber
½ kg
socker
5 l
vatten
¼ tsk
jäst russin
Så gör du
- Skölj rabarbern, skär den i bitar och lägg dem i en stor skål eller kastrull. Häll sockret på rabarbern.
- Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet.
- Tag lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna.
- Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag. Sila mjödet och tappa det på flaskor. Lägg några russin i varje flaska. Ställ svalt.
- Mjödet är färdigt att dricka då russinen flutit upp till ytan, efter cirka 3 dygn.
![Rabarbermjöd](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1152w)