Rabarbersmulpaj
Ingredienser
1 dl
müsli
1 dl
dinkelmjöl
1 d
vetemjöl
100 g
smör
2 dl
crème fraiche
1 l
strimlade rabarberstjälkar
2 dl
fruktsocker
2 msk
potatismjöl
Så gör du
- Nyp ihop eller ännu hellre kör ihop gryn, mjöl, smör och crème fraiche i matberedare.
- Tumma ut i pajform, ställ kallt en stund om du har tid.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda gärna pajskalet i 5 minuter. Inte absolut nödvändigt, men pajskalet blir lite frasigare.
- Fördela rabarberbitar blandade med fruktsocker och potatismjöl över degen. Grädda i 20 minuter eller tills rabarbern mjuknat.
- Servera med glass eller vaniljsås.
![Rabarbersmulpaj](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6350.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6350.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6350.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6350.jpg 1152w)