Rågbröd
Ingredienser
Fördeg:
2,75 dl
mjölk
2 dl
vetemjöl
1 påse
torrjäst
Deg:
1 dl
vetemjöl
3 dl
rågmjöl
1
ägg
1 tsk
salt
Gör så här, fördeg:
- Värm mjölken till 42 grader och blanda ner jästen och vetemjölet. Täck med en kökshandduk och jäs i 15 minuter.
Deg:
- Knåda ihop med fördegen. Knåda tills degen är jämn och fin.
- Dela degen i två bitar och kavla ut två runda bröd som är cirka 1,5 cm tjocka. Gör ett hål i mitten av bröden och nagga med gaffel.
- Täck bröden med kökshandduk och låt jäsa i 20–30 minuter. Grädda i 250 grader i 20 minuter.
![Rågbröd](/uploads/_1200x814_crop_center-center_82_line/ragbrod-w.jpg 1200w, /uploads/_992x672_crop_center-center_82_line/ragbrod-w.jpg 992w, /uploads/_768x520_crop_center-center_60_line/ragbrod-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1041_crop_center-center_45_line/ragbrod-w.jpg 1536w, /uploads/_576x390_crop_center-center_60_line/ragbrod-w.jpg 576w, /uploads/_1152x781_crop_center-center_45_line/ragbrod-w.jpg 1152w)