Rågröt med päron
Ingredienser
2 portioner
2 ½ dl
havregryn
2 ½ dl
havremjölk
2 tsk
honung
1 nypa
salt
1
rivet päron
½ tsk
ingefärapulver
½ tsk
krossad kardemumma
Dekoration
½
päron
1 dl
valnötter
Svarta vinbär eller blåbär
½ msk
smör
Lite honung
Naturell yoghurt eller havreyoghurt
Så gör du
- På kvällen: Blanda ihop havregryn med havremjölk och smaksätt med honung, salt, ingefära, kardemumma och rivet päron. Häll upp i skålar och ställ kallt.
- Rågröten är färdig på morgonen.
- Skiva päronet och stek i lite smör tillsammans med valnötterna.
- Sätt en klick yoghurt på gröten och dekorera med stekta päron och nötter (och exempelvis svarta vinbär) och ringla över lite honung efter egen smak.
![Rågröt med päron](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/001_matkulturweb_190412_191910.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/001_matkulturweb_190412_191910.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/001_matkulturweb_190412_191910.jpg 576w)