Rågrulle med lingonkvark
Ingredienser
3
ägg
1 ½ dl
strösocker
½ dl
rågmjöl
1 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Fyllning
½ dl
vispgrädde
1 dl
kvarg
1 ¼ dl
rårörd lingonsylt
Så gör du
- Värm ugnen till 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en vanlig stor ugnsplåt.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner vete- och rågmjöl som blandats med bakpulver.
- Bred ut smeten så i en fyrkant så jämnt som möjligt på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåts- eller smörpapper och dra försiktigt bort pappret som tårtan gräddats på. Om pappret som tårtan gräddats på inte vill lossa kan man pensla med kallt vatten på pappret eller lägga en fuktig väl urvriden handduk över pappret i några minuter så släpper det lättare.
- Vispa grädden och blanda med kvark och lingonsylt. Bred ut lingonkvarken när tårtan kallnat.
- Rulla ihop och lägg den svalt.