Rallarrossaft
Ingredienser
1 l
rallarrosblommor
1
rabarberstjälk (200 g)
5 dl
socker
2 l
vatten
Gör så här
- Varva blomklasar med finhackade rabarberstjälkar och socker i ett rostfritt kärl. Koka upp vatten och häll över blomklasarna. Låt svalna i rumstemperatur. Låt stå svalt några dygn. Sila genom duk och häll upp saften i steriliserade flaskor med tättslutande lock. Späd ut saftkoncentratet med vatten och drick en het sommardag.
![Rallarrossaft](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/38_D2A9158.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/38_D2A9158.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/38_D2A9158.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/38_D2A9158.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/38_D2A9158.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/38_D2A9158.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/38_D2A9158.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/38_D2A9158.jpg 1152w)