Råpasta primavera med macadamiasås
Ingredienser
4 portioner
3 medelstora
squasher
4
morötter
2
vårlökar
1–2
vitlöksklyftor
250 g
djupfrysta ärter
½–1 msk
citronsaft
1 tsk
rinnande ekohonung
3 msk
kallpressad olivolja
½ tsk
fint havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Macadamiasås
1 ¼ dl
macadamianötter (blötläggs över natten i rikligt med vatten)
2 ½ dl
vatten
1–2 tsk
citronsaft
1 tsk
flytande ekohonung
½ tsk
salt
1
vitlöksklyfta
Mald svartpeppar
Färsk persilja eller basilika
Så gör du
- Strimla squashen och de skalade morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Blanda i citronsaft, salt, pressade vitlöksklyftor, honung samt svartpeppar. Marinera en halv timme.
- Häll därefter bort överloppsvätska. Skiva vårlöken. Tillsätt olivolja, lök och ärter i squashmorotsblandningen och fortsätt att marinera ännu en halv timme. Tillred under tiden nötsåsen.
Macadamiasås
- Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Lägg nötterna i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt småningom vatten, tills blandningen är gräddaktig och slät.
- Tillsätt citronsaft, honung, salt, vitlök och svartpeppar. Blanda om och avsmaka.
- Häll nötsåsen över squash-morotspastan. Dekorera med persilja eller basilika.