Rårivna rödbetsbiffar
Ingredienser
4 portioner
4 (200 gram)
rödbetor
3
potatisar
1
lök
4
ägg
1 tsk
salt
1 krm
peppar
Olja
Så gör du
- Skala rödbetor, potatis och lök.
- Riv rödbetorna grovt, potatis och lök fint. Använd gärna matberedarens rivskivor.
- Vispa upp äggen, blanda i det rivna och smaksätt smeten. Verkar smeten för lös kan man reda den med lite skorpmjöl som får svälla i smeten en stund innan stekning.
- Värm matfett i stekpannan, gärna plättpanna.
- Klicka ut smeten i stekpannan, stek på svag värme 5 minuter på varje sida av biffen. Servera gärna med svampsås och potatismos.
![Rårivna rödbetsbiffar](/uploads/Recept/_1200x799_crop_center-center_82_line/MG_8597.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/MG_8597.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/MG_8597.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x511_crop_center-center_60_line/MG_8597.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1023_crop_center-center_45_line/MG_8597.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x383_crop_center-center_60_line/MG_8597.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x767_crop_center-center_45_line/MG_8597.jpg 1152w)