Rawcake med bär
Ingredienser
Botten
2 dl
mandlar
1 dl
dadlar, kärnfria
1 dl
fikon
En nypa
salt
Fyllning
4 dl
cashewnötter – de ska sköljas och blötläggas i minst 5 timmar, helst över natten
2 st
lime
1 tsk
kanel
1 tsk
ingefära
1 dl
kokosolja
½ dl
honung
3 dl
hallon eller andra bär ur frysen, tinade
Så gör du
- Plocka fram matberedaren. Mixa samman alla ingredienser till kakans botten. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant. Placera gärna ett smörpapper under.
- Gör sedan fyllningen i samma (ursköljda) skål. Mät upp alla ingredienser förutom hallonen. Värm kokosoljan och rör ner honung. Tvätta limen och riv skalet av den ena limen med i fyllningen. Pressa saften ur båda frukterna. Mixa allt till en krämig fyllning.
- Tillsätt hallonen och kör ännu ett tag. Smaka av.
- Bred över bottnen, tryck ner bär för dekoration om du önskar och täck med plastfilm. Låt stelna i frys.
- Ta fram kakan en halv timme innan servering och dekorera med mera bär eller servera med bärsås.