Renskavssoppa
Ingredienser
240 g
renskav (fryspaket, tunt skuret)
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
rosépeppar
5
potatisar
2
morötter
1 bit
kålrot
1
medelstor gul lök, hackad
200 g
skivade champinjoner
1 liter
vilt- eller köttbuljong
2 dl
grädde
1 dl
crème fraiche eller grädde
1 msk
dijonsenap
1 msk
mjöl för redning
Salt, svartpeppar
Persilja för garnering
Så gör du
- Bryn renskav i lite smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg det åt sidan.
- Hetta upp olja och fräs hackad lök, vitlök och krossad rosépeppar i olja i några minuter.
- Skär potatis, morötter och kålrot i tärningar. Tillsätt grönsakerna och svamp i de frästa kryddorna och rör om. Låt fräsa i cirka fem minuter.
- Tillsätt köttet och häll på vattnet och fonden och låt sjuda i femton minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Häll på grädden och crème fraichen och tillsätt dijonsenapen.
- Blanda 1 msk mjöl med lite av soppbuljongen i en liten skål och häll i soppan. Låt sjuda i ytterligare några minuter så att den får lite tjockare konsistens. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med färsk persilja