Revbensspjäll i ugn
Ingredienser
1 kg
revbensspjäll
Sås
1
lök
1 msk
margarin
½ dl
vatten
2 msk
vinäger
1 msk
Worcestershirssås
½ dl
citronsaft
2 msk
farinsocker
Cirka 2 dl
chilisås
Salt, paprikapulver
Så gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna med papper och täck in spjället med folie. Lägg den i ugnen.
- Under tiden: hacka löken och bryn den i matfettet.
- När löken fått färg tillsätt de övriga ingredienserna.
- Låt såsen koka sakta i cirka 20 minuter. Tag bort folien runt köttet och häll såsen över och pensla spjället så att spjället täcks av sås.
- Sänk värmen till 175 grader och ös då och då, så att det inte blir torrt. Köttet är färdigt då benen lätt lossnar från köttet, efter 1–1 ½ timme.