Rieska med palsternacka
Ingredienser
1 dl (cirka 80 g)
finriven palsternacka
1 dl
havreflingor
2 dl
jästbrödsmjöl
½ tsk
salt
1 tsk
bakpulver
2 dl
surmjölk
Så gör du
- Blanda den finrivna palsternackan och de torra ingredienserna i en skål. Blanda i surmjölken och blanda till en lös jämn smet.
- Klicka ut två bröd på bakplåtspapper och platta ut med våta fingrar till 1 cm höga platta bröd.
- Grädda i 225 grader i mitten av ugnen tills rieskorna fårr fin färg (cirka 15 minuter). Dela rieskorna i fyra bitar och servera varma.
![Rieska med palsternacka](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_2912.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/MG_2912.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_2912.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_2912.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_2912.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_2912.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_2912.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_2912.jpg 1152w)