Rödbetsbiffar med getostcrème och quinoa
Ingredienser
1 burk
kokta kikärter
6
normalstora rödbetor (cirka 500 g)
2
vitlöksklyftor
2 msk
majsstärkelse (Maizena)
3
ägg
1 msk
riven ingefära
2 msk
smör eller olivolja
Salt, peppar
Getostcrème
150 g
getost
1 dl
crème fraiche
Tillbehör
Kokt quinoa
Spenat
Så gör du
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Skala och riv fint rödbetorna och vitlöken.
- Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt majsstärkelse, ägg och riven ingefära. Vänd ner rödbetorna och vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
- Forma cirka åtta biffar. Stek dem försiktigt i smör eller olja i stekpanna på medelvärme, cirka fem minuter på var sida under lock eller tillred i 200 graders varmluftsugn i cirka 15 minuter.
- Skär bor kanterna på osten och smula ner i en skål. Blanda ner crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera biffarna med getostcrème, spenat och kokt quinoa.