Rödbetsbrownies
Ingredienser
12 bitar
5 dl
kokt rödbeta, finriven
2 ½ dl
vetemjöl
½ dl
kakao
½ tsk
salt
200 g
mörk choklad
1 dl
rybsolja
3
ägg
2 ½ dl
socker
Gör så här
- Blanda vetemjöl, kakao och salt.
- Smält choklad i vattenbad eller mikrovågsugn. Rör ner rybsoljan i chokladen.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner chokladen och mjölblandningen. Rör till sist ner riven rödbeta.
- Häll smeten i en smord bakform, storlek cirka 20 x 30 cm.
- Grädda i mitten av ugnen i 35–45 minuter i 175 grader. Låt svalna helt före servering.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.
![Rödbetsbrownies](/uploads/_992x1487_crop_center-center_82_line/D2A1571web.jpg 992w, /uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/D2A1571web.jpg 768w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/D2A1571web.jpg 576w)