Rödbetscarpaccio med ärtskott
Ingredienser
4 portioner som förrätt
Ingredienser
4
rödbetor (cirka 300 gram)
Pepparrots-yoghurtdressing
2 ½ dl
fet yoghurt (10 %) eller creme fraiche
1–2 msk
färskriven pepparrot
2 tsk
citronsaft
3 msk
olivolja
1 tsk
socker
Salt, peppar
½ dl
skott
Ärtskottspesto
1
vitlöksklyfta
1 kruka
ärtskott (eller ca 25 gram hemodlade skott)
½ dl
pinjenötter
Cirka 40 g
finriven parmesanost
1 dl
olivolja
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Rödbetscarpaccio och pepparrotssås
- Skölj rödbetorna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt kallna.
- Skiva rödbetorna tunt och fördela dem på tallrikarna.
- Rör ihop pepparots-yoghurtdressingen och mixa ärtskottspeston. Fördela ovanpå rödbetorna.
- Ringla över lite olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Dekorera eventuellt med basilikabad.
Ärtskottspesto
- Sätt alla ingredienser i en bunke.
- Kör till en lämplig konsistens med stavmixer.