Rödbetskaka
Ingredienser
3 (250 g)
rödbetor
150 g
smör
3
ägg
2 dl
råsocker/farinsocker
1 dl
speltmjöl
1 dl
mandelmjöl
1 dl
kakaopulver
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
Glasyr
100 g
naturell färskost
1/4 dl
florsocker
1 msk
citronsaft
Så gör du
- Smält smöret. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner smöret, rödbetorna och mjölblandningen i äggpöset.
- Häll smeten i en smord och bröad springform (24 cm i diametern).
- Grädda cirka 30 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
- Blanda glasyren och bred på kakan. Dekorera exempelvis med riven choklad.