Rödbetsquinoa
Ingredienser
2
rödbetor
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
Olivolja
2 dl
quinoa
4–5 dl
grönsaksbuljong
Dressing
2–3 msk
citronsaft
2 msk
olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Så gör du
- Skala och grovriv rödbetorna. Hacka lök och vitlök.
- Fräs först löken och sedan rödbetsraspet i en kastrull tillsammans med en skvätt olivolja.
- Rör ned quinoan och häll på buljong. Låt alltsammans småkoka under lock i 15–20 minuter eller tills quinoagrynen är mjuka och fällt ut sin karaktäristiska lilla ”svans”.
- Rör ihop dressingen och ringla över. Servera quinoan tillsammans med exempelvis fisk.
![Rödbetsquinoa](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A3986web_190412_192636.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A3986web_190412_192636.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A3986web_190412_192636.jpg 576w)