Rödbetssallad
Ingredienser
4 dl
korngryn
600 g
rödbetor
70 g
rucola
200 g
getost
1 dl
solrosfrön
½ kruka
färsk timjan
Olivolja
Balsamvinäger, vit
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala (detta kan du med fördel göra en dag i förväg).
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan i kallt vatten. Skär rödbetorna i klyftor.
- Rosta solrosfröna i en torr stekpanna.
- Lägg korngrynen på ett djupt fat och strö över rucola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå.
- Strö över solrosfröna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och timjan.
![Rödbetssallad](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6712_190412_191521.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6712_190412_191521.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6712_190412_191521.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6712_190412_191521.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6712_190412_191521.jpg 1152w)