Rosmarinkex med surdeg
Max 60 min
Ingredienser
12 kex
1 tsk
finhackad, färsk rosmarin
1/2 dl
havreflingor
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
1 msk
socker
100 g
smör
1 dl
surdeg
1–2 msk
kallt vatten
1
ägg
sesamfrön
- Rör ihop rosmarin, havreflingor, mjöl, bakpulver, salt och socker.
- Tärna kallt smör och nyp mellan fingrarna med mjölblandningen, tills du får en smulig massa.
- Rör till sist i surdeg och vatten, och blanda tills degen hålls ihop.
- Täck över med en bakduk och ställ i kylen minst 30 minuter.
- Kavla ut degen till en cirka 1 cm tjock platta, och stansa ut kexen med en liten pepparkaksform. Lägg kexen på en bakplåt och pensla med ägg. Dekorera med sesamfrön.
- Grädda 10 minuter i 200 grader.
- Låt svalna och servera med ost och sylt.