Rostad jordärtskocka med örtolja
Ingredienser
4 portioner
500 g
jordärtskocka
1
hel vitlök
2 msk
rybsolja
2 tsk
flingsalt
Örtolja
2 dl
örter
1 dl
rybsolja
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skrubba jordärtskockorna och halvera dem på längden. Halvera vitlöken. Lägg allt på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Ringla över olja, strö över salt och rör om på plåten. Rosta i ugn tills allt är mjukt och har fått färg, cirka 20–25 minuter.
- Mixa ingredienserna till örtoljan. Ringla örtoljan över jordärtskockorna.
- Servera med exempelvis en bit fisk eller kött.
Rostad jordärtskocka är ett fint alternativ till potatis.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.