Rostad pumpa
Ingredienser
500 g
pumpa/vintersquash
1 msk
olja
salt och peppar
2
vitlöksklyftor
Till servering:
finklippta örter, till exempel persilja
Så gör du:
- Dela pumpan och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär pumpan i jämnstora klyftor.
- Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med knivbladet.
- Bred ut pumpaklyftorna över en ugnsplåt eller en ugnssäker form. Blanda med olja, salt, svartpeppar och vitlöksklyftor.
- Rosta i ugn i 250 grader i cirka 15 minuter eller tills pumpan känns mjuk.
- Strö över finklippta örter och servera pumpan som tillbehör, exempelvis till grillat.
![Rostad pumpa](/uploads/_1200x1184_crop_center-center_82_line/rostad-pumpa-w.jpg 1200w, /uploads/_992x978_crop_center-center_82_line/rostad-pumpa-w.jpg 992w, /uploads/_768x757_crop_center-center_60_line/rostad-pumpa-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1515_crop_center-center_45_line/rostad-pumpa-w.jpg 1536w, /uploads/_576x568_crop_center-center_60_line/rostad-pumpa-w.jpg 576w, /uploads/_1152x1136_crop_center-center_45_line/rostad-pumpa-w.jpg 1152w)