Rostade rödbetor med grönkålsröra
Ingredienser
1 kg
rödbetor
1
apelsin
2 tsk
kummin
4 msk
rybsolja
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
Valnötter till serveringen
300 g
fryst grönkål
3 dl
yoghurt (10 % )
1 tsk
salt
1–2
vitlöksklyftor
Så gör du
- Skala rödbetorna. Skär i jämnstora klyftor.
- Tvätta apelsinen väl, riv skalet och pressa saften i en skål.
- Krossa kummin i mortel tillsammans med salt.
- Blanda samman olja, kryddor och apelsinsaft samt skal. Vänd rödbetan i kryddblandningen.
- Häll upp i ugnsfast form och rosta rödbetorna i 200 graders ugnsvärme till de mjuknat. Cirka en timme.
- Tillsätt valnötter och servera med grönkålsröra. Rödbetorna passar som tillbehör till kötträtter eller som ensamrätt.
Grönkålsröra
- Tina kålen och hacka fint.
- Blanda samman övriga ingredienser. Smaka av.