Rösti med rotselleri och fiskröra
Ingredienser
4 portioner
Rösti:
500 g
potatis
500 g
rotselleri
1 tsk
salt
Fiskröra:
½
rödlök
½
äpple
150 g
kallrökt forell
300 g
crème fraiche
1 msk
citronsaft
svartpeppar och salt
dill
Rösti:
- Skala rotfrukterna och riv på rivjärnets grova sida. Lägg i en bunke och lägg i saltet, blanda om och låt stå tills vatten släpps från potatisen.
- Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja, ta en sked av rivet i handen och krama ur vattnet. Fördela tunt i stekpanna och stek på medelvärme tills den är gyllene. Sväng och tillsätt en klick smör, stek igen tills gyllene.
Fiskröra:
- Finhacka rödlök, äpple och forell. Blanda med crème fraichen och krydda upp med citronsaft, salt och peppar. Klipp över dill och blanda ner.
![Rösti med rotselleri och fiskröra](/uploads/_1200x828_crop_center-center_82_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 1200w, /uploads/_992x684_crop_center-center_82_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 992w, /uploads/_768x529_crop_center-center_60_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 768w, /uploads/_1536x1059_crop_center-center_45_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 1536w, /uploads/_576x397_crop_center-center_60_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 576w, /uploads/_1152x794_crop_center-center_45_line/rosti-fiskrora-w_2021-02-09-181056.jpg 1152w)