Rotfruktsbiffar
Ingredienser
Cirka 15 stycken
1 dl
mjölk
¾ dl
skorpmjöl
1
liten lök
1
vitlöksklyfta, pressad
1–2
potatisar (cirka 100 g rivet)
2
morötter (cirka 120 g rivet)
1 bit
rotselleri (cirka 80 g rivet)
1
palsternacka (cirka 100 g rivet)
1–2
ägg
1 tsk
salt
1 tsk
paprikapulver
¾ dl
riven ost
Så gör du
- Blanda skorpmjöl med mjölk i en skål.
- Skala och riv rotsakerna fint. Blanda med finhackad lök, vitlök ochskorpmjölsblandningen. Tillsätt mera skorpmjöl/vetemjöl om blandningen är för lös.
- Skeda ut smeten till biffar och stek i smör/olja i en plätt- eller stekpanna. Eller forma till cirka 15 biffar på oljat bakplåtspapper och stek i ugn, cirka 20 minuter i 225 grader.
- Servera med exempelvis potatismos eller en sallad och gräddfilssås. Biffarna kan också serveras som en burgare med valfria tillbehör.