Rotfruktspanna med timjanyoghurt
Ingredienser
4 portioner
2–3
morötter
1
palsternacka
1
purjolök
2 ½ dl
grönsaksbuljong (tärning+vatten)
½ dl
vitt vin eller matlagningsvin
1
lime, pressad saft och rivet skal
4 dl
kokta kikärter (cirka 2 dl okokta)
2 dl
kokta svarta bönor (cirka 1 dl okokta)
Timjanyoghurt
2 dl
matlagningsyoghurt (mjölk eller havre)
½ dl
hackad färsk timjan
1 msk
rårörsocker
½ tsk
salt
1 krm
mald vitpeppar
Så gör du
- Skala och skär morötter och palsternacka i tunna stavar. Skölj, ansa och skär purjolöken i strimlor.
- Koka upp buljongen med vin och limesaft i en traktörpanna. Lägg i rotfrukter och purjolök och låt koka under lock cirka 10 minuter.
- Blanda i de kokta kikärterna och bönorna och låt dem bli varma. Tillsätt limeskalet.
- Mixa matlagningsyoghurten med timjan i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Servera rotfruktspannan med timjanyoghurt och bröd.