Rotsakschips med grön dipp
Ingredienser
1
palsternacka
2
morötter
1
rödbeta
1 tsk
olja
Salt
Dipp
1 dl
gräddfil (½ burk)
½ dl
örter, exempelvis basilika eller oregano
1
vitlöksklyfta
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Så gör du
- Skala rotsakerna om de har tjockt skal.
- Dra med osthyveln eller med potatisskalare tunna skivor av rotsakerna. Fördela skivorna på ugnsplåt.
- Rosta i 175 grader i 30–40 minuter. Håll uppsikt över rotsakerna så att de inte bränns, men de får heller inte bli sega och våta.
- Öppna ugnsluckan och låt chipsen torka i 15 minuter. Dutta olja över rotsakerna och strö på salt.
Dipp
- Mixa örterna, vitlöken och 1 msk gräddfil med stavmixer.
- Blanda sedan örtmixen, salt och peppar med den resterande gräddfilen.