Rotsakspizza
Över 60 min
Ingredienser
3–4
små kokta rödbetor
2
vitlöksklyftor
1/2
rödlök
1 liten
potatis
1/2 liten
palsternacka
1 dl
riven ost
50 g
fetaost
Tomatpuré
Rybsolja
Timjan
Så gör du:
- Gör en pizzabotten, exempelvis enligt receptet pizzabotten med kli, länk nedan.
- Koka rödbetorna mjuka i vatten, 30–45 minuter beroende på storlek. Skala dem sedan genom att hålla dem under rinnande vatten och gnida bort skalet med handen. Skiva rödbetorna tunt.
- Skala och hacka vitlöken. Skala och skiva rödlök. Fräs vitlök och rödlök tills löken är mjuk, i lite rybsolja i stekpannan.
- Skala potatisen och skiva den tunt. Skala palsternackan. Fortsätt sedan med potatisskalaren att göra strimlor av palsternackan.
- Riv 1 dl ost. Bred tomatpuré på pizzabotten. Fördela sedan lök-vitlöksfräset över hela bottnen. Strö ut riven ost på halva botten. Fördela potatis och palsternacka över osten.
- Rada ut rödbetsskivor på andra halvan av pizzabotten. Smula fetaost över.
- Grädda pizzan i 225 grader i 15 minuter. Ta ut pizzan och strö över timjan, klipp pizzan i portionsbitar och servera.
Recept på pizzabotten med kli.