Rotsakssoppa med saffran
Ingredienser
3
potatisar
2
morötter
½
fänkålsstånd
1
vitlöksklyfta
1
lök
2 msk
olja
1 kuvert
saffran (½ g)
200 g
gröna bönor
Cirka 1 l
grönsaksbuljong
½
citron, saften
Svartpeppar
Röra till servering
1 ½ dl
creme fraiche
1 dl
finklippt fänkål och persilja
1 krm
salt
Så gör du
- Skala potatis, morot och lök. Skär i tärningar eller strimlor. Strimla fänkålen och spara de fräscha gröna skotten till serveringen.
- Hacka löken. Hetta upp en olja i en kastrull, tillsätt saffran och fräs sedan grönsakerna i kryddoljan en stund.
- Tillsätt buljongen och låt småkoka cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
- Rör ihop ingredienserna till röran.
- Tillsätt de tinade bönorna och låt koka med några minuter. Tillsätt citronsaften och smaka av. Servera med en klick creme fraiche-röra.