Rotsakswok
Ingredienser
½
kinakål
1 but
purjolök, den gröna delen
2
vitlöksklyftor, pressade
1 liten bit
selleri
2
morötter
1
palsternacka
15 cm
rättika
3 msk
olja
3 dl
kokta kikärter
½ l
svamp, till exempel shiitake, champinjon, kantarell eller karljohanssvamp
100 g
gröna bönor
200 g
nudlar, kokta
1 msk
grönsaksfond
1 msk
sojasås
1 tsk
honung
Färsk koriander
Svartpeppar
Ingefära
Så gör du
- Ansa alla vegetabilier. Strimla kinakålen tunt. Strimla rotsakerna, gärna i matberedaren.
- Hetta upp lite olja i wokpannan. Stek löken och svampen. Tillsätt rotsakerna och kinakålen. Rör om med två trägafflar.
- Häll i soja, grönsaksfonden, honung, vatten och kryddorna. Blanda ordentligt. Låt koka en stund och tillsätt slutligen de kokta nudlarna.
- Klipp över av den färska koriandern och smaka av med svartpeppar och ingefära.