Rulltårta med hjortron och vitchoklad
Ingredienser
Rulltårtsbotten
4
ägg
2 dl
socker
1 dl
potatismjöl
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Fyllning
2 dl
rårörda hjortron eller hjortronsylt
100 g
färskost, naturell
250 g
kvarg
2 msk
socker
1 tsk
vaniljsocker
Dekoration
100 g
vitchoklad
Några
hela hjortron
Så gör du
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen. Rör om försiktigt.
- Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 225 grader i cirka 6–8 minuter.
- Stjälp upp tårtan på ett sockrat smörpapper och dra av bakplåtspappret. Låt bottnen svalna.
- Blanda färskost, kvarg och socker.
- Bred hjortronsylt på bottnen och bred över ost-kvargblandningen.
- Rulla ihop tårtan med hjälp av smörpappret. Lägg rulltårtan på ett avlångt serveringsfat och ställ en stund i kylskåpet.
- Bryt vitchokladen i bitar och smält den i en liten rostfri skål i vattenbad. Rör om försiktigt då och då. Ringla choklad tvärs över rulltårtan så att det bildas ränder. Dekorera till sist med några hela hjortron.