Runebergstårtor
Ingredienser
100 g
smör
1 dl
socker
1
ägg
1 dl
vetemjöl
1 dl
krossade pepparkakor
½ dl
malen mandel
1 tsk
bakpulver
½ tsk
kardemumma
Garnering
Hallonsylt
1 dl
florsocker
2 tsk
vatten
Så gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa det mjuka smöret och sockret med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
- Blanda de torra ingredienserna i en skild skål. Blanda ihop dem med äggsmeten med hjälp av en trägaffel.
- Sätt pappersformar i en muffinsplåt eller smör och bröa runebergtårtformar. Klicka smeten i formarna.
- Grädda muffinsplåten i cirka 12 minuter, de större formarna cirka 20 minuter. Låt svalna.
- Bred ut hallonsylten på tårtornas mittparti. Blanda florsocker och vatten till en trögt flytande blandning och spritsa eller häll med en sked en glasyrring runt hallonsylten.