Sallad i burk med rostade kikärter
Ingredienser
Rödkål eller vitkål
4
rivna morötter
Groddar
Kokt bovete
Koriander
Rostade kikärter
Vinägrett
3 msk
3 msk olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
½ msk
honung
½ msk
dijonsenap
1
pressad vitlöksklyfta
2 msk
tahini
Salt och peppar
Rostade kikärter
1 burk (400 g)
kokta kikärter
2 msk
olivolja
1 msk
sesamfrön
1 tsk
curry
1 krm
chilipeppar
Salt
Så gör du
- Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
- Spola av kikärterna och blanda dem med olja, frön och kryddor.
- Bred ut kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i 225 graders ugn i cirka 20 minuter tills de fått brun färg. Rör om en gång under tiden.
- Koka bovete enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna.
- Ta fram glasburkar och placera hårda och blöta ingredienser längst ner och spröda och sköra på toppen. Vitkål, morot och kokt bovete i botten av burken. Groddar, rostade kikärter och hackad koriander ovanpå.
- Häll över dressing just före serveringen. Du kan skaka om burken så att dressingen smaksätter hela salladen.