Sallad med rostade rotfrukter och fetaost
Ingredienser
2-4 portioner
2
potatisar
2
rödbetor
2
morötter
1/2 (ca 3 dl)
pumpa, till exempel hokkaido- eller myskpumpa
2 msk
olja
1 msk
honung
1 tsk
rosmarin eller timjan
peppar, salt
150 g
fetaost
sallat till servering, exempelvis spenat, rucola eller mache
Så gör du
- Skölj och skala rotsakerna. Skär dem i jämnstora bitar. Lägg i en bunke och ringla över olja och kryddor, rör om.
- Lägg rotsfrukterna i en ugnsfast form och rosta i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Vänd några gånger.
- Tillsätt smulad fetaost efter 30 minuter och rosta ytterligare 10 minuter.
- Låt svalna en aning och servera med sallat.
![Sallad med rostade rotfrukter och fetaost](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A3992.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A3992.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A3992.jpg 576w)