Sallad med speltkorn, linser & rökt fisk
Ingredienser
5 portioner
4 dl
kokt speltkorn
2 dl
kokta belugalinser
1
gurka
1
rödlök i tunna skivor
200 g
romansallad
400 g
rökt fisk
2
kokta ägg
Ärtskott
Dressing för speltkornen
3 msk
citronsaft
1 tsk
rivet citronskal
1 dl
olivolja
Krasse eller persilja
Salt, peppar
Så gör du
- Koka speltkornen mjuka i cirka 30 minuter till 1 timme i rikligt med lättsaltat vatten. Speltgrynen sväller till det dubbla då de kokar. Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över speltgrynen, rör om. Låt stå kallt och dra en timme.
- Koka linserna. Låt svalna.
- Fördela salladsingredienserna vackert på serveringsfat. Dekorera med krasse eller ärtskott.