Salsasås
Ingredienser
1
gul lök
1
grön paprika
2 msk
olja
2 burkar
hela tomater
3
persikohalvor (cirka ½ burk)
Cirka 30 stänk
Tabasco
1 msk
balsamvinäger
2 tsk
salt
½ tsk
malen spiskummin
1–2
vitlöksklyftor
Svartpeppar
Så gör du
- Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar.
- Öppna burkarna och låt tomaterna rinna av genom ett durkslag. Spara tomatsaften. Tärna persika och tomater.
- Värm oljan i en traktörpanna eller vid kastrull. Fräs lök och paprika några minuter på medelvärme.
- Tillsätt tomater och persika. Krydda med Tabasco, vinäger, svartpeppar, salt och spiskummin.
- Låt koka 10–15 minuter och späd vid behov med tomatsaft. Smaka av.