Salta stänger
Ingredienser
8 stycken
2
smördegsplattor
sesamfrön
riven ost
1
ägg
Gör så här:
- Tina smördegsplattorna en aning. Dra med degsporren till fyra stänger. Dra stängerna lite längre och vrid till spiraler. Lyft på bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg. Riv över ost och strö sesamfrön över. Grädda i 225 graders ugn tills stängerna blir gyllene, cirka 10 minuter. Servera som tilltugg.
![Salta stänger](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/salta-stanger-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/salta-stanger-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/salta-stanger-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/salta-stanger-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/salta-stanger-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/salta-stanger-w.jpg 1152w)