Saltbakad fisk
Ingredienser
1 ½–2 kg
hel urtagen fisk, gädda, gös, braxen, sutare eller sik
2 kg
grovt salt
2 dl
vetemjöl
2 dl
vatten
Dill, gräslök
Så gör du
- Blanda samman salt, vetemjöl och vatten till en massa. Bred ut av massan på bottnen av en stor form.
- Lägg den rensade och fjällade fisken på saltmassan. Fyll fiskens buk med dill och gräslök.
- Täck fisken med resten av saltmassan. Stek fisken i 200 grader varm ugn 30–40 minuter. Låt fisken stå en stund då den tagits ut från ugnen.
![Saltbakad fisk](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)