Selleribiff med svampfräs
Ingredienser
600 g
rotselleri
1 tsk
salt per liter vatten
1
ägg
1 dl
skorpmjöl
3 msk
smör
Svampfräs
2 dl
skogs- eller odlad svamp
Cirka 10 cm
purjolök i skivor
2 msk
olja
Färsk timjan eller körvel
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Skala sellerin och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i cirka 5 minuter.
- Låt skivorna rinna av väl. Vänd dem först i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl. Bryn en del av fettet i en stekpanna, stek några skivor åt gången på ganska svag värme tills de fått vacker färg. De får inte stekas för länge.
- Fräs svamp och purjo lätt i olja och krydda med lite salt, peppar och örter.
- Servera svampfräs, rödbetssallad och potatismos till selleribiffen.