Senapsgravad strömmingsfilé
Ingredienser
6–10 portioner
600 g
strömmingsfilé
Lag
5 dl
vatten
1 dl
ättika
½ msk
salt
Senapssås
2 msk
grovkornig senap
1 msk
ättika
¾ dl
socker
½ msk
salt
1 tsk
grovkrossad vitpeppar
2 dl
matolja
1–2 msk
vatten
Cirka 1 dl
hackad dill
Så gör du
- Rensa, ta bort ryggbenet och skölj strömmingen.
- Blanda samman ättikslagen. Lägg ner strömmingen och låt den ligga 3–4 timmar i lagen i kylen. Efter det går det lättare att dra bort skinnet.
- Låt filéerna rinna av väl i ett durkslag.
- Blanda senap, ättika, socker, salt och peppar i en skål. Rör ner oljan, lite i taget. Späd med lite vatten och blanda till sist ner dillen. Lägg med filébitarna i såsen. Blanda väl och låt stå minst 1 dygn i kylen för att få smak.
![Senapsgravad strömmingsfilé](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A5758.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A5758.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A5758.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A5758.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A5758.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A5758.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A5758.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A5758.jpg 1152w)