Sensommarpaj med ärtmjöl, zucchini & paprika
Ingredienser
Pajbotten utan vete
2 dl
ärtmjöl
2 dl
havreflingor (använd till exempel Puuppola Aitokaura för glutenintoleranta)
150 g
rumsvarmt smör
Fyllning
½ (200 g)
zucchini
1
paprika
1
lök
100 g
ost (exempelvis Koskenlaskija)
1 tsk
timjan
1 tsk
basilika
2 dl
grädde
2
ägg
svartpeppar
Pajbotten utan vete
- Nyp ihop ingredienserna till en deg.
- Ställ i kylskåp en stund. Platta ut i en pajform (med diameter 24 cm).
- Förgrädda i 200 grader i cirka 10 minuter.
Fyllning
- Skär paprika och zucchini i strimlor och löken i små tärningar. Skär även osten i bitar. Strö jämt över pajbottnen.
- Blanda ägg, grädde, timjan och basilika i en skål. Smaksätt med svartpeppar.
- Häll över pajen.
- Grädda i cirka 20 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.