Sesampanerad fisk på grön bädd
Ingredienser
400 g
fisk
Marinad
3 msk
sojasås
1 msk
sirap
1 msk
ättika
1 msk
olja
2 msk
sesamfrön
Sallat
Kirskål, maskrosblad
Daggkåpa
Svarta vinbärsblad
Gräslök
Så gör du
- Skär fisken i mindre bitar. Blanda samman marinaden och slå den över fisken. Ställ svalt en stund.
- Gör under tiden klar salladsbädden. Plocka spröda små kirskålsblad, daggkåpa och maskrosblad. Tappa upp vatten i diskhon och tillsätt lite salt. Låt ogräset vara i vattnet i 10 minuter så att eventuella insekter och spindlar får en chans att krypa bort. Skölj sallaten. Gräslök och svarta vinbärsblad ger mycket smak då de finklipps. Blanda med en skvätt olja och använd som dressing.
- Stek upp fisken och tillsätt sesamfrön mot slutet. Servera på sallatsbädden och ringla över av dressingen.