Siktartar med citron
Ingredienser
200 g
gravad sik
2 msk
finklippt dill
2 msk
finhackad gräslök
2 msk
crème fraîche
Rivet skal av en citron
2 tsk
citronsaft
Svartpeppar, ev lite salt
Tillbehör
4
äggulor, rucolasallad, olja, vinäger, salt och peppar
Så gör du
- Skär fisken i små bitar. Blanda fiskbitarna med dill, gräslök, crème fraîchen, citronskal och peppar.
- Smaksätt med salt vid behov.
- Forma tartaren och lägg upp på fat tillsammans med rucolasallad.
- På salladen kan hällas lite olja, vinäger, salt och peppar.
- Dekorera tartaren med en äggula.
![Siktartar med citron](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A1254_190412_192646.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A1254_190412_192646.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A1254_190412_192646.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A1254_190412_192646.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A1254_190412_192646.jpg 1152w)