Silltårta
Ingredienser
6 portioner
200 g
mörkt malt- eller rågbröd
75 g
smör
¾ dl
matolja
300 g
matjessillfilé
1 liten
rödlök
1 burk
kvark
1 burk
gräddfil
1 krm
svartpeppar
½ dl
gräslök
2 msk
dill
Så gör du
- Smula brödet i en matberedare, häll på smält smör och matolja, kör en stund till. Tryck ut blandningen i en springform (form med löstagbart botten).
- Finhacka sillen, skala och hacka löken. Blanda sill, lök, kvark, gräddfil, gräslök, dill och peppar. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i kylen i 3–4 timmar.
- Tag bort tårtan ur formen. Strö över hackad gräslök och dekorera med några dillvippor.
- Servera tårtan med nypotatis, grovt knäckebröd, en fräsch sallad och ost.